Beste Hijftenaars,

Het was :

2020, het jaar waar niemand op hoopte…maar toch gebeurde.

Wat begon met een schitterende nieuwjaarsreceptie waarbij iedereen elkaar het beste wenste, hadden inwoners van China reeds andere grote zorgen aan hun hoofd, Covid 19.
Wat voor ons zo ver van ons bed leek, bleek ineens de week na het wielerfestijn in Hermeline een reuze werkelijkheid.

Voorbereidingen :

Alle verdere voorbereidingen voor de komende activiteiten werden opeens “ On Hold ” gezet met de gedachte dat alles wel vlug in orde zou komen.
Maar de werkelijkheid was anders, en overal rondom ons heen werden de voorziene activiteiten afgelast en zelfs verboden.
Ook onze voorbereidingen voor de komende Reinaertfeesten die reeds volop aan de gang waren werden stopgezet. Het feest ging niet door.

Hijfte-kermis 2020 :

Ondertussen werd gedacht aan de komende kermis begin september, want zoiets moest toch doorgaan. Geen Hijfte kermis met zijn talrijke activiteiten, wielerwedstrijd en grote jaarmarkt, dat hield niemand voor mogelijk.
Dus stilaan terug beginnen aan de voorbereidingen in de hoop…
Ondertussen deden steeds meer geruchten de ronde dat een 2e golf eraan zat te komen en tal van evenementen niet meer zouden mogen plaatsvinden. Ook zo voor ons geen toelating. Dus ook geen kermis…

Sinterklaas 2020 :

Dan maar verder naar de St Niklaasrondgang vooruit kijken, in de hoop dat we onze kleine kinderen niet moesten teleurstellen.
Wat uiteindelijk herleid werd tot de pakketten aan huis afzetten zonder Sint en Pieten was blijkbaar nog een stap te ver, en moest noodgedwongen uitgesteld worden. We kunnen ons best voorstellen dat dit voor de kinderen een grote teleurstelling was en menig traantje hiervoor weggepinkt is.
Maar een uitstel is geen afstel, van zodra we de toelating krijgen zullen alle ingeschreven kinderen hun pakket thuis bezorgd krijgen.

Kerstmis 2020 :

En wat met de toekomst? Momenteel is het ook niet toegelaten om de senioren te bezoeken op 2e Kerstdag en het organiseren van een nieuwjaarsreceptie zit er ook niet aan te komen.

Nieuwjaar 2021 :

Wat 2021 ons zal brengen is momenteel nog een groot vraagteken doch er is hoop.
Hoop die we moeten koesteren voor al het werk dat onze gezondheidszorg en onderzoekers uitvoeren om de mensen terug hun normale leven terug te geven.
Daarom aan alle zorgverleners elk in zijn eigen gebied een welgemeende merci voor het uitstekende werk en medeleven met hun patiënten en familie.

Onze beste wensen :

We wensen aan iedereen een zalig en gelukkig Nieuwjaar, met in de eerste plaats zorg te dragen voor uzelf.
Hopelijk kunnen we de komende Reinaertfeesten terug genieten van elkaars gezelschap, en van de gelegenheid gebruik maken om alle zorgverleners eens extra te bedanken voor hun fantastisch werk.

Aan allen een uitstekend 2021 toegewenst !!

gelukkig nieuwjaar 2021